Anna Hartikainen

Hyvä Hartikaisten Sukuseuran jäsen ja ystävä!

Niin on taas vuosi vierähtänyt ja elämme sukukokouksen vuotta. Edellisestä Joensuun kokouksesta on kulunut kolme vuotta. Kokoonnumme tällä kertaa eteläiseen Suomeen Tuusulaan, Majatalo Onnelaan 26.-27.8.2017. Siellä jokaisella jäsenellä on jälleen mahdollisuus vaikuttaa hallituksen kokoonpanoon, seuran jäsenmaksuun ja tuoda terveisiä sekä toiveita toimintaamme.

Viime sukukokouksen palautteen perusteella hallitus on ideoinut tapahtumalle uudenlaista muotoa. Päädyimme entiseen tapaan kaksipäiväiseen toteutukseen, mutta halusimme panostaa enemmän vapaamuotoiseen yhdessä oloon ja saada kokoontumisesta ”houkuttelevampaa” ja paremmin Hartikaisten yhteisöllisyyttä kehittävää. Pidämme lauantaina heti alkuun niin sanotun virallisen päätöskokouksen, jonka jälkeen vietämme iltaa yhdessä tutustuen toisiimme ja sukuaineistoihin. Kaikenlainen viihteellinen ohjelmatarjonta olisi mukava lisä ja siksi otamme mielellämme vastaan kaikki esiintyjät ja ohjelmanumerot! Laita rohkeasti vihje tulemaan.

Sukukokouksen tarkka ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät tästä sukutiedotteesta, kotisivuil-tamme (http://www.hartikaiset.com) ja tietysti facebookista.

Sukututkimustyöstä, sukuaineistosta ja kolmannen sukukirjan Nilsiän/Koillis-Savon niin sanotun
Vuotjärven Hartikaisten työstämisestä vastaava Marjo Oksman–Isoaho jatkaa isoa urakkaa tietojen keruussa ja tarkistamisessa. Häneen kannattaa ottaa yhteyttä pientenkin sukuhaaran tiedon murus-ten kanssa. Toiveissa on saada vähitellen selvitettyä luotettavasti Hartikaisten sukujuuret 1550-luvun Tavinsalmen Anders Hartwigiin. Tämä työ vaatii vielä aikaa ja runsaasti työtä. Seuran hallitus on pohtinut myös historian ammattilaisen mukaan ottamista, mutta aivan vielä siihen ei ole realistisia mahdollisuuksia.

Menneenä vuonna 2016 sukuseuran toiminta oli vilkasta sosiaalisessa mediassa. Facebook sivujemme (www.facebook.com/hartikaiset) kävijämäärä kasvoi viime vuoden aikana mukavasti. Parhaimmil-laan päivitys tavoitti 587 henkilöä (26.12.2016) DNA tutkimuksen postauksella. Tykkääjiä sivullamme on 176 (28.2.2017). Toivottavasti saisimme tätä kauttakin uusia toimijoita joukkoomme.

Jäseniä vuoden 2016 lopussa oli 158. Seuran talous ja toiminta perustuvat jäsenmaksuille ja
varainhankinnalle. Sukutuotteiden myynti yllätti todella myönteisesti, vaikka valikoima säilyi ennallaan. Jatketaan samaan malliin muun muassa Hartikaisten kynillä kirjoittamista ja uusien hankkimista.

Toivotan teille kaikkea hyvää kuluvalle vuodelle. Tavataan tänä vuonna Tuusulassa ja pidetään
muutenkin yhteyttä!


Anna Hartikainen